Türkiye'deki Kamp ve Karavan Park Alanları

Bursa’dan karayolu veya Sarıalan'dan telesiyej ile ulaşmak mümkündür. Çobankaya’dan 1 km. uzaklıktaki Bakacak mevkiinden Bursa’nın panaromik görüntüsü seyredilebilir. Kapasite: 150 çadır, 1000 kişi Yöredeki Tesisler: 1 adet büfe 1 adet sıhhi tesis 2 adet WC Çocuk oyun sahası Barakalar (Kızılaya ait) Mescit


Tekirdağ Merkez ilçede, Marmara Ereğlisi’nde, Saray ve Şarköy ilçelerinde kamp ve karavan turizmi açısından elverişli imkanlar sunan bölgeler mevcut olup bu bölgelerde turizme açık kamping alanları bulunmaktadır.


Topağaç Kamping, Dallas Kamping, Kumbağ Kamping, Bağtur Kamping, Dalçık Kamping, Gülay Kamping ve Kastro Kamping


Ata sporumuz olan yağlı güreş, Sakarya İli’nde büyük bir altyapıya sahiptir. Sakarya’nın yetiştirdiği “Kırkpınar Başpehlivanı” unvanlı yağlı güreşçiler arasında Adil Atan, İrfan Atan’ın yanı sıra, daha yakın tarihimizde de birçok başarılar kazanmış yağlı güreşçiler mevcuttur. Ülkemizde yurt içi olduğu kadar, son zamanlarda yurt dışı tanıtımlarına da konu olan yağlı güreşler, Sakarya İli’nin de tanıtımında ve turizminin gelişiminde etkili olabilecek bir potansiyele sahiptir.


Soğuksu Milli Parkı : Günübirlik 8000 ziyaretçinin gereksinimini karşılayacak donanım (piknik masası, piknik ocağı, çöp bidonu, çeşme, tuvalet ve yağmur sığınakları) bulunmaktadır. Günübirlik dinlenme ve piknik amaçlı kullanımların yanı sıra çadır ve karavanlı kamp yapma olanağı da mevcuttur. Çubuk-Karagöl Orman İçi Dinlenme Yeri : Günübirlik dinlenme piknik yapma ve çadır kamping gibi kullanımlara açık bir alandır.


Sivrice ilçesi, Güney köyü, Hacıbey mevkiinde faaliyette bulunan tesisler bünyesinde 300 araç, 200 çadır, 50 karavan, kapasiteli, yine Hazar Gölü kıyısında belediyeye ait tesisler bünyesinde 20 araç kapasiteli ve çok sayıda çadır kurmaya elverişli kamp yeri ile belediyeye ait 200 araç ve 100 çadır kapasiteli kamp yerinin yanı sıra, Hazar Gölü kıyısında halka açık yörelerde, Keban Baraj Gölü kıyılarında ve Cip Barajı mesire yerinde kamp yapma imkanı mevcuttur.


Afşin ilçesinin Yazıköy, Çamiçi, Örenderesi ve Binboğa Ormanlık Alanları kamp olanaklarına sahiptir.


Şehir Merkezi'nin girişinde, iç limana bakan kısımda ormanla kaplı bir alandır. Ortalama 500 m. uzunluğunda ve 4-10 m. arasında değişen genişlikteki kum bandında; halk plajı, orman kampı ve dinlenme tesisleriyle, belediye kampı ve kampın içinde yer alan motel, restorant, kamp ve çadır yerleri bulunmaktadır. İnce sarı kum ile kaplı olan sahil bandından denize girilebilmektedir.


Şehrin girişinde iç limana bakan kısımda çam ağaçlarıyla kaplı bir alanda bulunan kampta sosyal tesisler ile çok sayıda kabin bulunmaktadır. Kamp alanı, ilin, bütün yaz boyunca hem piknik yapılabilen, hem de denize girilen güzel plajlarındandır.

Harita Üzerinde Türkiye'deki Kamp ve Karavan Park Alanları