Osmaniye'deki Doğa Turizmi Merkezleri

Doğal sit alanı olan Şarlak şelalesi Kadirli – Sumbas ilçeleri sınırında Kadirliye 25 km. mesafede Kesiksuyu çayı üzerinde bulunan şelale, Manavgat şelalesinin minyatürü gibidir.Koruma altına alınmış bulunan şellale görüntü güzelliği olan ve piknik yapmaya elverişli alandır. İhtiyaca cevap verecek tesisler yoktur.


Amanos Dağları üzerinde Çukurova bölgesinin ve Osmaniye’nin en önemli, en eski yaylalarındandır. Yaz mevsiminde nüfusu 60 bine kadar ulaşmaktadır. Çam, sedir,köknar ağaçları içindeki yaylaya 26 km. asfalt yolla ulaşılmaktadır.Her yıl Ağustos ayı içerisinde çeşitli etkinliklerle gelenekselleşen çocuk şenliği yapılmaktadır. Kamp kurup, sosyal ihtitaçlara cevap veren tesis mevcuttur.


Anadolu’da Kızılırmak kavisi içerisine MÖ 2000 yıllarında yerleşen Hititler, MÖ 1750’de krallık kurmuşlar ve MÖ 1450’de doğunun en önemli imparatorluklarından biri olmuşlardır. MÖ 1200 yıllarında Deniz kavimleri tarafından yıkılan Hitit İmparatorluğu’nun merkezi Hattuşaş’ı (Boğazköy) terk ederek güneydoğuya çekilmişlerdir


Şehir merkezine 7 km mesafede bulunan, Karaçay şelalesi, Akdenize özgü tüm bitkileri içerisinde bulunduran ve 3 km lik yeşil bir vadi sonunda 25 metre mesafeden aşağıya akmaktadı.r Karaçay Şelalesine ulaşım belli bir mesafe arabayla gidildikten sonra( Şehirden arabayla 4 km. ), ancak 3 km patika yolla ulaşılabilen bakir bir doğa harikasıdır.


Karapınar mevkiinde bulunan Çançan Mezar Mağaraları'nın Roma dönemine ait olduğu sanılmaktadır.


Sumbas ilçesinden ulaşılan Bağdaş Yaylası iki tepe arasında kurulmuştur. Yaylanın çevresi çam, ardıç, köknar ve sedir ormanları ile kaplıdır. Yaylada kamp kurup piknik yapılabilir.


Bölgenin en eski yaylalarından olan Alman Pınarı bağlar ve bahçeler arasında kurulmuştur. Kır lokantası, kahve, bakkal ve fırınların hizmet verdiği yaylada kamp kurarak piknik yapılabilir.


Zorkun yaylası yolu üzerinde,Osmaniye’ye 8 km uzaklıkta, orman içi dilenme ve mesire yeridir. İhtiyaca cevap verecek durumda kafeterya ve lokantası mevcuttur. Çiftmazı mesire yerine ulaşım, taksi ve minibüslerle sağlanmaktadır.


Aslantaş barajı kıyısında bulunan Karatepe, Osmaniye’ye 30 km uzaklıkta, çam ormanlarıyla kaplı açık hava müzesidir. Sit alanı içerisinde bulunan mekan aynı zamanda güzel bir piknik alanıdır. Kamp kurmaya ve su sporları merkezinde konaklama imkanı bulunmaktadır.Ulaşımı, Karatepe köyüne yolcu taşımacılığı yapan minibüslerle yapılmaktadır.

Harita Üzerinde Osmaniye'deki Doğa Turizmi Merkezleri