Kayseri Kocasinan'daki Kültür Turizmi Merkezleri

Kayseri Tıbbiyesi, Selçuklu Sultanı Gevher Nesibe’nin vasiyeti üzerine, Ağabeyi Selçuklu Hükümdarı Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1206 yılında yapılmıştır.


Sultan Keykubad özellikle yaz aylarında Kayseri’ye geldiği zaman bu saray da kalırdı. Şuanda bakımsız vaziyette bulunan Keykubadiye Köşkü Şeker Fabrikası bahçesi içerisinde bulunmaktadır.


Osman Kavuncu Caddesi üzerindeki çeşmenin kitabesinde 1916 yılında mutasarrıf Ahmed Midhad Efendi’nin yaptırdığı belirtilmektedir.


Hasinli mahallesinde ve Hasinli Camii’nin karşısındadır. Kesme yonu taşlardan 1714 yılında Ürgüp’lü Derviş Mehmet Ağa yaptırmıştır.


Gavremoğlu Mahallesindedir. Üzerindeki Kitabeye göre çeşme 1508 yılında, Hacı Aziz’in oğlu Pir Ahmet tarfından yaptırılmıştır. 1985 yılında tamir ettirilmiştir.


Kubaroğlu Mahallesinde bulunan çeşme 1551 yılında kesme taştan yapılmış ve 1866 yılında onarılmıştır. Bu çeşme de diğer bütün çeşmeler gibi bakımsız ve suyu kesiktir.


Şeyh Camii’nin bitişiğindedir. XV. yy da Kayseri’de yaşayan Mutasavvıf ve şair Şeyh İbrahim Tennuri’ye aittir.


Kayseri’de mevcut çeşmelerden en eskisidir. Sahabiye Medresesinin giriş kapısının sağ tarafında bulunan bu çeşme, 1266 yılında Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından inşa ettirilmiştir.


Deliklitaş Mahallesinde bulunan çeşmenin kitabesi bulunamadığından yapılış tarihi bilinmemektedir.

Harita Üzerinde Kayseri Kocasinan'daki Kültür Turizmi Merkezleri