Düzce'deki Kültür Turizmi Merkezleri

Düzce-Konuralp Beldesi’nin girişinde yer alan müze, 3 teşhir salonu, 1 laboratuvar, 2 depo, 1 konferans salonu ve idari bölümlerden oluşur.


Akçakoca’da deniz kenarındadır.Kale önce Bizans, daha sonra Ceneviz ve Osmanlılar tarafından kullanılmıştır.


Konuralp’in Roma Döneminde inşa edilmiş en önemli eserlerinden biridir. Halk arasında 40 basamaklar olarak da bilinen, manzaraya hakim konumda, güneye bakan tiyatronun uzunluğu 100 m., genişliği 74 m.’dir.


Antik çağda, şehre giriş yapılan kapılardan biridir. Üzerine at motifi işlenmiştir. Günümüzde Antik Tiyatro’ya giden bir ara sokak içinde kalmıştır.


Düzce’ye bağlı Konuralp beldesinde yer alan antik şehrin tarihi 3. y.y. kadar dayanır. Antik tiyatro (40 Basamaklar) : Konuralp’in tarihi zenginliğini gösteren en önemli kalıntılardan biri tiyatrosudur. M.S 1.y.y. kadar yöreye hakim olan Roma İmparatorluğu - Prusias döneminin sanatsal zenginliğini gösteren en canlı eserler arasındadır. Prusias ad Hypium antik kentindeki 40 Basamaklar olarak bilinen antik tiyatro, İ.


Konuralp’in batısından geçip Efteni Gölü'ne dökülen Tabak Dere'si üzerinde Akçakoca- Çilimli yolu üzerindedir.


Roma Döneminde inşa edilmiş köprü, Çilimli’ye ulaşan antik yol üzerindedir. Günümüzde Konuralp’in Akçakoca istikametinde yer alan yolun kenarında kalmıştır.

Harita Üzerinde Düzce'deki Kültür Turizmi Merkezleri