Bursa'daki Doğa Turizmi Merkezleri

Bursa’dan 34 km’lik yaz-kış açık kara yolu ile veya teleferikle 20 dakikada Sarıalan’a çıkılarak, oradan da minibüslerle oteller bölgesine ulaşılır. Özel helikopter servisi ile İstanbul’dan 25 dakikada milli parka varılabilir.


Oylat Mağarası İnegöl’ün 17 km. güneydoğusunda bulunan Hilmiye Köyü’nün 1 km. güneyinde, Oylat Kanyonunun sona erdiği noktada yer alır. Birbirine bağlı iki kattan oluşan mağaranın toplam uzunluğu 665 metredir. Oylat kanyonu ve çevresi vahşi bir güzelliğe sahiptir. Mağaranın iç son derece güzel sarkıt, dikit, sütun, duvar ve perde damlataşları, damlataş havuzu ve örtü damlataşları ile kaplıdır.


Keles'e 5 km.uzaklıkta Orman İçi Dinlenme yeridir. Günlük kullanım kapasitesi 800 kişi/gün'dür.


Bursa–Uludağ yolu üzerinde bulunan İnkaya Köyü`ndeki İnkaya Çınarı, 595 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en yaşlı ağacı olma özelliğini taşımaktadır. Ziyaretçi akınına uğrayan ve Bursa’nın simgesi haline gelen çınar, 35 metrelik boyu, 9.2 metre çevresiyle dikkat çekmektedir. Her bir dalının kalınlığı 3–4 m.yi bulmaktadır. Köy halkı, tarihi çınarın altında çay bahçesi, mangal restoran, market ve hediyelik eşya dükkanları açmış, köylü kadınların yaptığı el işlemesi ürünler, bahçelerinde yetirştir


Yenişehir'in yaklaşık 15 km. güney doğusunda yer alan ve aynı isimli köyün hemen bitişiğinde yer almaktadır. Yarhisar şelalesi oldukça düz bir alanda iki tepenin arasından düşer. Bir göl oluşturuyor ve gölün önü oldukça geniş ve güzel bir piknik alanıdır.


Bursa’nın 12 km. uzağında, Uludağ’ın yamaçlarına yaslanmış birbirinden güzel köyler bulunmakta olup, bunlardan birisi de Cumalıkızık Köyü’dür. 15 hektarlık bir alan kurulan ve yaklaşık 270 dolayında evin yüzde 60’ında oturulan Cumalıkızık, 1987 yılında Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşması ile Yıldırım Belediyesi sınırları içine alınmıştır.


Kestel'e 7 km. uzaklıkta bulunan bu köy orman içindedir, içerisinden nehir geçen doğal güzelliklere sahip bir köydür.


Bursa’ya 12 km uzaklıktaki şelale, bir kanyondan dökülmektedir. Şelale çevresinde et mangal lokantaları ve büfelerin yer aldığı bu mesire alanı yoğun talep görmektedir.


Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölümü’nde, en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük doğal gölü olan İznik Gölü, tektonik bir tatlı su gölüdür. Marmara Bölgesi’nin doğu-batı doğrultusunda peş peşe dizilmiş çukur sistemlerinden Pamukova-İznik-Gemlik Körfezi çöküntü alanı sırasının orta kesimindeki tektonik kökenli bir çukurun dolması ile oluşan göl, elips şeklindedir.

Harita Üzerinde Bursa'daki Doğa Turizmi Merkezleri