Kırklareli Babaeski'de Gezilecek Yerler

Büyük Caminin Cumhuriyet Meydanına bakan tarafındadır. XIX. Yüzyılın sonlarına doğru yapılan çeşme çoğu zaman Alman Çeşmesi olarak da anılır. Neo-Klasik stilde mermer kaplamadır. Kare planlı basık sivri kemerlidir. Daha önce çarşı ortasında iken dört, şimdi üç cephelidir. Aynaları kendinden kemerli üzeri tablalı ve saçaklıdır,üç cepheli sivri kemerlidir.


Babaeski ilçesinde, köprü başında, asfalt üzerinde bulunmaktadır. 1555 yılında Cedid Ali Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Halen cami olarak kullanılmakta olan bu yapı, 1832’de esaslı bir onarım görmüştür. Dört satırlık kitabesi ile on satırlık onarım kitabesi mevcuttur. Kare bir plan üzerine kesme küfeki taşı kullanılarak yapılmış, üzeri kurşun kaplı büyük bir kubbe ile örtülmüştür.


Babaeski ilçesinde, Asfalt üzerinde tarihi çeşmenin arkasında bulunmaktadır. 1467 tarihinde yapılmış olup, halen kullanılmaktadır. Duvarları moloz taştan yapılmış olan bu caminin son cemaat yeri ahşap, üzeri kiremit örtülüdür. Minaresi yıkılmış olup, sonradan şerefeden yukarısı ahşap olarak yapılmıştır. İç kapı üzerinde iki satırlık bir yapım kitabesi mevcuttur.


Harita Üzerinde Kırklareli Babaeski'de Gezilecek Yerler